Heb jij de juiste haarkleur?

Zes vrouwen komen voor een kleurenanalyse. Zes vrouwen van een zekere leeftijd. Geen ééntje met haar oorspronkelijke haarkleur.

 

Haarkleur en wenkbrauwen

Bij een kleurenanalyse is het ook belangrijk te analyseren of iemand de juiste haarkleur heeft. Een leek ziet vaak best dat er iets niet klopt, maar die kan het niet precies benoemen. Die denkt dan “Wat is dat toch met die wenkbrauwen. Ik weet niet wat het is. Ze steken zo vreemd af bij de rest van het gezicht en het haar. En ze ziet er zo bleekjes uit.”

 

Als professional kan ik bij de kleurenanalyse laten zien waar het wel en niet klopt. De huid is het uitgangspunt. Vandaar dat ik altijd vraag aan de klant of het zijn of haar eigen haarkleur is. Ook als je je haar in de juiste kleur hebt geverfd, kan het na verloop van tijd warmer van kleur worden dan bedoeld. Vooral blond haar. Het is namelijk niet zo gemakkelijk om een koele blonde kleur te fabriceren. Vraag het maar aan de kapper!

 

ff schrikken

Maar goed, de kleurenanalyse. De eerste check is dus de haaruitgroei.

De haarwortels: hebben ze een warme of een koele tint? Dan kan ik al redelijk goed inschatten welke kleurtinten het beste bij deze persoon passen.Maar de klant moet het zelf ook goed gaan zien. Dus kapje over het haar. Ook moet de make-up eraf, want die kan de oorspronkelijke huidskleur camoufleren. Oog make-up kan je ogen anders doen kleuren. Dus hup, puur natuur. Alles vermijden wat de aandacht kan afleiden. Soms is dat ff schrikken, want je wilt er natuurlijk op je best uitzien.

 

De analyse

We gaan met de gekleurde doeken aan de slag. Welke kleuren staan goed? Bij welke kleuren wordt de geanalyseerde te geel of juist te bleek? Bij welke kleuren gaat de klant stralen? Door het kapje op het hoofd, gaat alle aandacht naar de huid en de ogen. We worden niet afgeleid door de haarkleur. En ja, het werkt goed. Als het kapje na de analyse afgaat, zien we al snel bij twee van de zes vrouwen dat de haarkleur niet klopt bij hun huid en wenkbrauwen. Hun haartint is in beide gevallen warm, terwijl ze eigenlijk een koele kleur moeten hebben. En daardoor klopt de kleur van de wenkbrauwen ook niet. Dus, op naar de kapper!

 

Ook mannen kleuren hun haar

Steeds vaker zie ik mannen met gekleurd haar. En ook bij jullie heren, is het belangrijk dat je de juiste haartint kiest. En laat het haarkleuren vooral aan de kapper over. Vrouwen zouden dat ook veel meer moeten doen. Dan ziet je haar er een stuk beter uit. (maar dat is een ander artikel waard en dat gaat er zeker komen).

Foto: Flickr-simonpais

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *