Moeilijke voeten, toch hooggehakt? Hoofdstuk 1

Al een paar jaar staan ze naar me te lonken op de schoenenplank. Mijn United Nude hakken. ‘Nee mevrouw, u moet deze schoenen een maat kleiner kopen; ze vallen kleiner’. Ze lijken inderdaad goed te zitten. Ik koop ze…

En daar staan ze dus. Elke keer waag ik een poging en na vijf minuten weet ik het al… Uit die dingen. Op Marktplaats dan maar? Ze zijn immers amper gedragen….

 

Schoenmaker Hillies heeft overal een antwoord op

Een laatste poging toch maar? Ik ga langs bij Meesterschoenmaker Hillies in Amsterdam. Die heeft overal een antwoord op. Toegegeven, ik heb lastige voeten. Kleine, korte worstteentjes heb ik. Een hoge wreef en voetbreedte Katrien Duck. Afgemaakt met die prachtige knobbels aan de zijkanten van mijn voeten. Hallux valgus, heet dat heel mooi. Maar het maakt je voeten superlelijk en supergevoelig. En superbreed! En toch wil ik elegant geschoeid blijven. Kan Mo, mijn grote schoenenvriend en meesterschoenmaker Hillies mij helpen?

Oprekken

Hij geeft me twee opties: de knobbeltang, die ruimte maakt voor je knobbels… Of mijn schoenen oprekken. Wel met beleid natuurlijk. Want een schoen oprekken moet je héél langzaam doen. De schoen mag niet uit de vorm raken en het leer mag natuurlijk niet barsten. Bovendien, je moet voorkomen dat de schoenen té wijd worden, want ja, dát kan ook. Mijn United Nude schoenen zijn extra lastig: buitenkant stretch stofmateriaal, binnenkant leer. Die zijn extra stug.

Mijn voeten glijden in mijn schoenen

We doen het rustig aan. Ik kom een aantal keren terug om te voelen of het al beter zit. Dan is het eindelijk zover. Mo weet dat hij er nog één extra ‘ruk’ aan moet geven. En ja, hoor, mijn voeten glijden in de schoenen. Ongelofelijk! Wat een verschil met voorheen! De schoenen zijn zeker één breedtemaat opgerekt.

Ik trek ze een avondje aan. In eerste instantie gaat het helemaal goed. Ik loop een stuk van CS Amsterdam naar EYE en dan is het toch weer genoeg geweest voor mijn voeten. Ik leer – voor de zoveelste keer – dat hoge hakken… Ik houd het er niet lang op vol. Mijn voeten zijn té gevoelig.

Hooggehakt, voorzichtig aan

Dus een volgende keer ga ik weer plat, op gemakkelijke schoenen die er redelijk uitzien. Totdat ik op plaats van bestemming kom. Dan gaan de mooie schoenen aan. Een avondje waarbij ik niet te veel hoef te lopen, dat houd ik wel uit. Maar wel met de verbrede schoenen van Meesterschoenmaker Hillies. Dus nu niet slechts 5 minuten, maar een hele avond!

 

Hillies Schoenmaker, Javastraat 85-87, Amsterdam. Schoenreparatie en schoenenwinkel. Voor alle je vragen op het gebied van schoenen en tassen. De allerleukste winkel van Amsterdam! Zie ook zijn Facebook pagina.

 

Dit blog is een onderdeel van mijn zoektocht naar leuke schoenen voor moeilijke voeten. Vooral voor 50+ vrouwen. Herkenbaar? Deel je ervaringen.

Lees ook: Altijd elegant geschoeid?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *