Winter: de sokken en dan de schoenen, mannen!

De temperatuur daalt en je denkt “dikke sokken aan!” Maar nee, weg met die lelijke dingen. Het gaat om het juiste materiaal om je voeten warm te houden.

 

Wol is dé manier; het isoleert goed. Dus kun je volstaan met dunnere exemplaren. En dan natuurlijk de laars. Ben je een echte koukleum, zoek dan een laars met een wollen voering. Twee keer wol, dan kom je de winter echt wel door.

 

Schoenen en persoonlijkheid

En verder: Zorg in ieder geval voor een klassieke, gladde, lage laars in de winter. Die staan overal bij. Wil je s wat anders: brogues laarzen. Je weet wel, die schoenen met die gaatjes. Klassiek en toch edgy. Zwart, donkerblauw of bruin zijn de kleuren waar je niet verkeerd mee kunt gaan.

Schoenen zeggen alles over je persoonlijkheid, dus besteed er aandacht aan. Ga voor kwaliteit, comfort en stijl. Lederen schoenen van goede kwaliteit zijn een zegen voor je voeten.

Klein van stuk?

Ben je wat kleiner van stuk of heb je korte benen, stop je broek niet in je laarzen. Zorg ook voor schoenen in dezelfde kleur als je broek. Visueel lijk je dan langer.

Winteronderhoud

Onderhoud je schoenen goed. Ze blijven dan echt langer mooi. Poets ze regelmatig; vooral met sneeuw en regen vragen schoenen extra aandacht. Enkele huis-, tuin- en keukentips:

  • Watervlekken op leren schoenen ga je te lijf door wat witte azijn op een poetslap aan te brengen en de vlek hiermee in te wrijven.
  • Witte kringen door sneeuwwater verdwijnen als je de leren schoenen meerdere malen afwrijft met ongekookte volle melk. Na afloop insmeren met schoencrème.
  • Azijn is ook een middel tegen sneeuw- en pekelvlekken. Doe een theelepel witte azijn in een kopje water en dep de vlekken goed in met dit mengsel. Zijn de schoenen erg nat geworden na het reinigen, prop er dan krantenpapier in en laat ze drogen.

Extra kleine of grote voeten?

En heb je extra grote of kleine voeten? De meeste schoenen (web)winkels gaan tot maat 51, 52. Stravers gaat van maat 36 tot 53.

Big Shoe in Amsterdam, op de Leliegracht bestaat al jaren. Eigenaresse Marjan Kouw heeft al maat 46 (!) sinds ze twaalf was. En woon je meer in het oosten van het land, Mensink schoenen in Denekamp zegt voor heren tot maat 55 te gaan.

En zo komt Jan Splinter de winter door.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *