Winter… brrr, weer die lelijke Uggs?

Bijna winter, brrr… Ik trek maar weer mijn lelijkste maar oh zo warme namaak Uggs aan. Goede zool met reliëf en ik kan flink stappen in sneeuw en regen. Het ziet er alleen niet uit. Dus: in de tas een extra paar nette schoenen of laarzen. Want je wilt toch een goede indruk maken bij je bezoek aan je klant, op het werk, tijdens de workshop die je geeft.

 

Verstandig is vantevoren te bedenken wat je wilt uitstralen. Wil je stoer of elegant? Wil je zakelijk of juist informeler tevoorschijn komen? Een laars geeft een heel andere uitstraling dan een schoen.

Schoenen maken de vrouw

Binnen de categorie hoge laarzen heb je diverse keuzes. Een mooie gladde lederen laars met platte hak doet je er stoerder uitzien dan een elegante suèdelaars met een hoge hak. Een bruine of zwarte laars toont je wat ‘gewoner’ dan die kekke rode of helblauwe laars.

bruine laarsrode suède laars

Ronde neus? Informeler dan een puntige schoen. Mat leer vraagt minder aandacht dan lakleer. Suède geeft vaak een chique uitstraling. Heb je gevoelige voeten dan is suède zeker een aanrader. Het voegt zich gemakkelijk naar je voeten.

Waar ligt de aandacht?

Tierelantijnen, zoals ‘studs’, franje, extra riempjes en gespen kunnen je voorkomen rommelig maken en afleiden van je boodschap. Datzelfde geldt voor lakleer. Alles wat glimt en beweegt vraagt aandacht. Bij laarzen met verschillende kleuren leer moet je weer opletten of die je niet kleiner doen lijken. Of je benen meer gedrongen. Iedere horizontale lijn geeft dat effect. Prima als je lang bent, maar ben je klein van stuk of heb je korte benen, dan wil je dat niet.

laars met tierelantijnen-1laars twee kleur
 

Totaalplaatje is belangrijk

Ook de manier van dragen speelt een rol. Lange laarzen onder een jurkje of rok: zakelijker. Laarzen met een hak onder diezelfde jurk of rok oogt vrouwelijker en zakelijker dan een platte hak. Laarzen over een broek: meestal sexier of stoerder. Hangt natuurlijk ook weer van de soort broek af.

Natuurlijk moet je niet alleen naar de laars kijken. Dat zou te makkelijk zijn… Je moet naar het totaalplaatje kijken; het gaat om de combinatie. Want bijvoorbeeld: Sportieve kleding met een klassieke laars oogt weer totaal anders dan bij een jurkje met een zakelijke uitstraling.

Kortom: er valt heel wat na te denken als je ’s ochtends de deur uitgaat. Wil je meer weten of hulp, klik hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *