Mannen, grijs en/of kaal?

Word jij al grijs en/of kaal? Mannen worden niet alleen vaak grijs, op den duur wordt hun haar ook dunner en soms zijn ze ronduit kaal. Dat laatste kan je gebeuren als je jong bent, maar niet getreurd, vrouwen vinden dat meestal niet belangrijk. 

Hoe dan ook, als je grijs wordt, verdwijnt het contrast uit je gezicht. Als je kaal wordt feitelijk ook, want de omlijsting van je haar valt weg.

Verschil mannen en vrouwen

Op de een of andere manier lijkt het geen punt te zijn als mannen grijs worden. In ieder geval verven weinig mannen hun haar. Zeker als je wat dunner wordt bovenop, is het ook beter om het niet te doen. Dan zie je veel sneller dat het weer grijs wordt. Dus wat doe je dan?

Kies de kleuren die je staan

grijs en/of kaal?

Helemaal grijs maakt vaal. Deze man heeft contrast nodig en kiest daarom voor een donkerblauw shirt. De bril geeft hem nog extra contrast. Zo is hij geen grijze muis meer.

Grijs en/of kaal? Zorg dat je te allen tijde de kleurtinten kiest die bij je staan, zodat je er fris uitziet. Heb je überhaupt wel eens een kleurenanalyse gedaan? Ook voor mannen kan het echt een eye opener zijn. Zeker als je grijs en/of kaal wordt, is het extra belangrijk omdat je uiterlijk verandert. Niet alleen je haar, maar ook je huid wordt valer. Het kan zomaar gebeuren dat kleding waar je vroeger mee wegkwam, niet meer zo goed staat. Naast donkerblauw, houden veel mannen bovendien veel van de kleur grijs. Grijs op grijs haar kan je doen ‘wegvallen’ en je ouder doen lijken. Tenzij je weet welke tint grijs je wel goed staat. We hoeven echt niet de hele tijd er jeugdig uit te zien, maar je wilt ook niet ouder lijken dan je bent, toch? En bij een kleurenanalyse krijg je ook te zien welke grijstonen goed bij jouw huidtint passen.

Haarlengte

Heren, afhankelijk van je kledingstijl en beroep knip je je haar kort of laat je het lang. Het hangt er ook vanaf of je nog veel haar op je hoofd hebt. Hoe dan ook, laat je adviseren door een goede kapper.

Bakkebaarden, baard?

Als je kaler wordt, kan het leuk zijn om je bakkebaarden te laten staan. Ze zijn weer erg in de mode en het staat wel stoer. Bovendien omlijsten ze je gezicht.

Grijs en/of kaal?

Bakkebaarden als omlijsting van je gezicht als je kalend dan wel kaal bent. Bakkebaarden kunnen korter of langer zijn. Het is maar wat je mooi vindt. Experimenteer ermee.

Je kunt natuurlijk ook voor een sik of een korte of een full-blown baard gaan, maar het hangt er een beetje van af hoe grijs die is en of je hem goed onderhoudt.

Want een baard kan verjongen maar zeker ook ouder maken. Zeker met lange baarden moet je een beetje oppassen. En, een baard vraagt onderhoud, heren. Niet dat je denkt “ik hoef me niet te scheren.”

Bril als toevoeging

Heren, ga alsjeblieft niet voor die onzichtbare, randloze bril. Jullie zijn vaak zo praktisch. “Als het maar goed zit en vooral de aandacht maar niet op mij vestigt”, zie ik jullie denken. Zoek juist een bril om je gezicht meer pit te geven. Anders wordt alles zo grijs! Jullie hebben geen make-up trucs om de boel nog een beetje op te flansen, dus dan is een bril extra belangrijk.

grijs en/of kaal?

Als je vrijwel kaal bent, kan een bril je meer pit geven.

2 reacties op “Mannen, grijs en/of kaal?

  1. Ik denk dat kaalheid bij mannen een probleem is waar veel mannen mee worstelen. Mijn vader wordt ook kaal, hij vindt dit best vervelend. Ik vind het een goede tip om voor een bril met een rand te kiezen, dat geeft inderdaad pit aan een gezicht! Ik zal dat eens aan mijn vader laten zien.

    • Wat een goed idee om je vader dit te laten zien. Soms heeft een man een helpende hand nodig! Ik hoop dat jullie samen een mooie bril kunnen uitkiezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *