Meer kwaliteit in je kleding

Op vakantie in Italië vallen natuurlijk de dingen op die net ff anders zijn dan thuis. In dit geval: meer kwaliteit. De kledingwinkels bewegen zich over het algemeen genomen in een hoger segment, maar zelfs de goedkopere winkels verkopen meer kwaliteit dan we hier gemiddeld genomen tegenkomen. Vaak zie ik ook simpele lijnen. Allemaal zaken die vooral belangrijk zijn als je wat ouder wordt.

Je zegt toch wel eens over je dochter “die ziet er zelfs goed uit in een vuilniszak”? Welnu, dat zeiden ze over ons ook wel eens vroeger. Helaas ligt die tijd intussen ver achter ons.

Meer kwaliteit, meer eenvoud

Als je ouder wordt dan is het vaak beter om je kleding wat simpeler van lijn te houden en vooral voor meer kwaliteit te gaan. Kwaliteitskleding bestaat uit betere stoffen, is beter gemaakt en valt zodoende beter om je lijf. Dat heb je nodig, want je lijf is niet meer zo perfect zoals toen je twintig was (in retrospectief dan, want indertijd vond je dat helemaal niet, want ook toen had je zat te zeuren). En goede kleding camoufleert daar waar je het nodig hebt en versterkt je goede punten.

Meer kwaliteit

In de bus naar Venetië. Deze mevrouw heeft een overjas aan van een mooie stof met eenvoudige lijnen. Ze legt accenten via haar accessoires.

Staat het me nog wel?

Daarnaast merk je misschien ook, dat dingen je vroeger wel stonden, ineens niet meer bij je te lijken passen. Nog niet zo lang geleden trok ik een nopjesjurk aan in de winkel. Vijf jaren geleden stond het me nog jeugdig, zal ik maar zeggen, maar nu: stond daar ineens een oude vrouw in de spiegel naar me te staren.

Zorg dat je een realistisch beeld hebt van je lichaamsvorm, je proporties en de veranderingen die je lichaam heeft ondergaan en draag kleding die je huidige lichaamsvorm flatteert. Lees bijvoorbeeld mijn adviezen over je buik(je).

Jurken boven de knie?

Jurken boven de knie zou ik niet meer doen zo na je 40ste-45ste tenzij jij de uitzondering op de regel bent en nog leuke knieën hebt. Trouwens, knieën zijn niet echt het mooiste deel van je lijf. Ik heb wel eens een mevrouw gezien (en die was nog onder de 40) die een korte zwarte rok droeg en laarzen tot de knie. Gevolg was dat je alleen maar die lichte, knokige knieën zag. Echt niet aantrekkelijk hoor.

En denk nou niet “dat korte jurkje kan wel; ik doe er gewoon een legging onder.” Dat doe je misschien tot je 30ste . (en dan nog…) Daarna ziet het er gewoonweg niet uit. Het jurkje blijft gewoonweg te kort en zo’n legging maakt het alleen maar armoediger.

Investeer in meer kwaliteit

Dus: investeer in meer kwaliteit. Koop een aantal mooie kledingstukken in plaats van naar die winkels te gaan die goedkope shit verkopen. Laat dat je dochter maar doen. Stem je kledingstukken op elkaar af, zodat je onderling kunt combineren. Denk elke keer als je wat koopt ”waar past het bij?” Dan is je garderobe meteen groter. Koop mooie accessoires, zodat je ook op die manier aan je outfit een andere draai aan kunt geven.

Meer kwaliteit

Deze broek bijvoorbeeld kan heel goed als basis dienen voor allerlei tops en jasjes. Koop mooie kwaliteit en varieer.

Breng je kledingkast op orde

En weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Bel mij op 0640597086 voor een afspraak. Ook of juist om je kledingkast op orde te brengen. Wat kan nu wel nog en wat niet meer? En hoe combineer ik bepaalde dingen zodat ik ze vaker kan dragen. Ik heb laatst weer een vrouw geholpen haar kledingkast op orde te brengen. Verspreid over twee dagen zijn we negen uur bezig geweest. Haar kledingkast is een stuk leger, ze  weet wat ze wel en niet meer kan dragen, wat naar de Gouden Schaar kan en wat ze nog moet aanschaffen. Ze vindt het een enorme opluchting dat ze eindelijk weer overzicht heeft. Dat kan bij jou ook!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *