“Oh, the Dutchies are over there.”

In www.manners.nl  staat het verhaal over een groep mannen uit verschillende landen, die in de lobby van een hotel samen staan te borrelen. Eén van de hosts is bezig te kijken of iedereen er is. En merkt op “oh, the Dutchies are over there.”

Hoe herken je de Nederlandse man?

Uh, hoe herkent hij in vredesnaam ons Nederlanders? Zijn wij zo slecht of anders gekleed dan de rest? Gedragen wij ons anders? Schrijver van het artikel ziet niet zo snel het onderscheidende vermogen van onze landgenoten en vraagt later nieuwsgierig aan de Engelse host hoe hij de Nederlanders herkent. “Because of the way you dress, mate.”

“Oh the Dutchies are over there”

Schrijver observeert de rest van de groep en concludeert uiteraard dat de Italianen er zoals altijd gelikt uitzien. Mooie pakken, kekke schoenen. Hij zegt nog een aantal niet zo aardige dingen over Duitsers en Britten, maar begrijpt intussen nog steeds niet wat er zo anders aan de Nederlandse mannen is. De Engelsman helpt hem uit de droom “Jeans, mate. F*cking jeans everywhere.

Tot mijn verbazing is het de schrijver nog nooit eerder opgevallen, maar iedere Nederlander draagt die avond jeans. Vaak keurig met een mooi jasje, dasje of whatever, maar een gewone pantalon is nergens te spotten onder onze landgenoten.

Jeans bepalen het straatbeeld

Kun je nagaan hoe gewoon de (vooral blauwe) spijkerbroek in het straatbeeld en uitgaanscircuit is. We zien het niet eens, althans sommigen onder ons niet. Iedereen trekt inderdaad maar te pas en te onpas een blue jeans aan. Bruiloft, begrafenis, een feestelijke bijeenkomst, een formele bijeenkomst:  ‘joh, net jasje erop en het kan toch?’ Vindt de gemiddelde Nederlandse man.

Not done

Het verhaal vervolgt zich: schrijver  gaat op bezoek bij de Italiaanse hoofdontwerper van McGregor en vraagt hem hoe zijn Italiaanse vrienden zouden reageren als hij op een feestelijke of formele gelegenheid in jeans verschijnt. De Italiaan spreekt niet al te best Engels, maar de boodschap komt luid en duidelijk over ‘NOT DONE’.

Stap uit je comfortzone

Waarom trek jij ook niet een mooie gewone pantalon aan als je naar een feestelijke gelegenheid gaat? Bij een bruiloft laat je zeker je jeans gewoon thuis. Het bruidspaar doet er van alles aan om er goed uit te zien op de ‘mooiste dag van hun leven’. Zij in de gedroomde bruidsjurk, hij in prachtig pak.  Jij toont je respect én je vreugde door je ook feestelijk te kleden. Met de komende feestdagen idem dito. Stap eens uit je jeans comfortzone en trek iets aardigs aan. Gebruik je fantasie een beetje.  Zou het niet leuk zijn als ze nooit meer kunnen zeggen “Oh, the Dutchies are over there.”

Lees hier het hele verhaal over “Oh, the Dutchies are over there”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *