Welke kleuren kies jij graag?

Heb jij dat nou ook? De ene dag heb je absoluut zin om iets roods aan te trekken, de volgende dag ga je voor blauw, en het liefst donkerblauw. Soms wil je zelfs helemaal in het zwart. Welke kleuren kies jij graag in je kleding?

Misschien denk je er niet over na, maar kijk eens naar de kleurenkeuze in je kleding. Je zult merken dat je voorkeur hebt voor bepaalde kleuren. En die voorkeur kan ook wel eens per stemming wisselen. En als je terugkijkt in je leven, zie je misschien dat je telkens dezelfde kleuren in een bepaalde periode droeg. Een voorbeeld: 

Welke kleuren kies je tijdens je zwangerschap 

Twee heel bekende kleuren die betekenis hebben in je leven zijn roze en zwart. 

Het blijkt dat zwangere vrouwen ineens een grote voorkeur voor roze krijgen. Roze betekent dat je ervan houdt om voor anderen te zorgen en dat je heel gevoelig voor andermans behoeftes bent. Houd je van iemand, dan doe je dat onvoorwaardelijk. Daar kun je je wel iets bij voorstellen al je zwanger bent, toch? 

Roze is een geliefde kleur onder zwangere vrouwen.

Welke kleuren kiest Meghan Markle 

Voor degenen die het Britse Koningshuis volgen, valt er ook wel iets aardigs te zien in de kleurenkeuze van de veel geplaagde Meghan Markle, de vrouw van prins Harry. Ze blijkt de laatste tijd veel bruin en zwart te dragen.

Kies jij ook vaak zwart?

Zwart dragen mensen graag en veel als ze niet willen opvallen, omdat ze zichzelf niet mooi vinden of omdat ze gewoonweg met rust gelaten willen worden. Ook komen emoties van anderen minder hard binnen. Bijvoorbeeld heel handig als je de hele dag met mensen werkt, bijvoorbeeld een huisarts of psycholoog. Zwart is een soort afweerscherm.  Met al die paparazzi op je nek kan ik me wel voorstellen dat Meghan Markle daarom veel zwart draagt. Zwart staat tegelijkertijd voor kracht, doorzettingsvermogen en je eigen pad volgen. Zou ook wel eens heel erg van toepassing zijn op dit lid van het Britse Koningshuis.

Bruin is huiselijkheid 

Bruin heeft te maken met huiselijkheid. Meghan is nog maar net moeder en wil graag een huiselijk nestje bouwen. Voor haar prins en zoon. “ Her home is her castle” is wel een aardige beeldspraak in dit geval.  

Bruin staat voor “her home is her castle”.

Welke kleuren kies jij graag? 

Kleuren hebben allemaal een betekenis. Iedere kleur(encombinatie) die je draagt geeft je (onbewust) een gevoel. En het zegt iets over jouw gemoedstoestand. Zeker als je het over een jaar bekijkt. Denk daar maar eens over als je regelmatig voor je kledingkast staat. Ik heb je hier enkele voorbeelden van de betekenis van kleluren gegeven. Wil je meer weten?  Bel mij op 0640597086. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *