Huidverzorging uit groenten

Jarenlang smeer ik crème op mijn gezichtshuid. Zelden dure merken, want ik denk dat het toch allemaal min of meer hetzelfde is. Wel hoor je steeds vaker over parabenen, pfas, microplastics  en andere enge ingrediënten die in de huidverzorgingsbranche worden gebruikt. Dan stuit ik op huidverzorging uit groenten, afvalgroenten om precies te zijn. Dat prikkelt me.

 

Food for Skin uit Noord-Holland

Ik ga op onderzoek uit bij de producent: Food for Skin.

Ze zijn heel erg open over hun manier van produceren, hun ingrediënten. Waar mogelijk houden ze rekening met hergebruik. Vooral leuk vind ik dat de crèmes op basis van groenten gemaakt zijn, groenten die anders weggegooid worden.

Belangrijk is natuurlijk ook dat je de spullen die je op je huid smeert, prettig vindt. Daarom  aan het einde een speciale aanbieding, geldig t/m 15 december 2022.  Maar eerst een overzicht van de dingen die mij wel en niet aanspreken van deze huidverzorging uit groenten.

Huidverzorging van groenten

Huidverzorging uit groenten. Hier de tomatencrème voor de 50plusser.

VOORDELEN

Speciale informatie voor de mannen

 • Verschillende genders, verschillende geurbeleving. Voor de mannen zijn er verschillende producten met lemon grass en kardamom voor een frisse, maar natuurlijke geur.
 • Uit reacties van klanten blijkt dat de mannenhuid het komkommerserum graag omarmt. Het trekt sneller in en een paar druppeltjes na het scheren schijnt genoeg te zijn.

Algemene informatie

 • Geschikt voor iedereen: ongeacht leeftijd, gender, huidtype of huidskleur.
 • Voor het totale huidverzorgingsritueel zijn maar drie producten nodig:
 1. Olie om je gezicht schoon te maken (doseringspompje)
 2. Eén crème voor dag en nacht; in een potje
 3. Een booster bij de gezichtscrème, dus iets extra’s om je huid te verwennen. (doseringspompje)
 • Drie verschillende soorten crèmes voor drie verschillende leeftijdscategorieën. Je kunt gerust ook crèmes uit andere categorieën gebruiken als die je meer aanspreken.
 • Houdbaarheid producten minimaal 20 maanden.
 • Recyclebare verpakkingen. Potje of flesje bij het glas; pompje bij het restafval.
 • UV-werende verpakkingen: goed voor product en milieu.
 • Geen nare conserverende ingrediënten.
 • Vegan, dierproefvrij.

De oprichters van Food for Skin zijn zusters. Na een mislukte persoonlijke zoektocht naar eerlijke, 100% natuurlijke huidverzorging, besloten ze zelf het heft in handen te nemen.

Mijn ervaringen na een jaar gebruik

 • Je hebt per keer weinig nodig. Ik doe ongeveer twee maanden met een potje crème van 50 ml. Voor dag en nacht.
 • Je huid schoonmaken was nog nooit zo gemakkelijk. Je hebt maar één product nodig voor huid en ogen. Ik vind het zacht en aangenaam om te gebruiken! Ik haal het met een washandje eraf, maar Food for Skin verkoopt ook speciale washandjes daarvoor. Nooit geprobeerd.
 • Vooral de combinatie crème en booster voor het slapen gaan, vind ik goddelijk. Mijn huid voelt dan zo heerlijk zacht aan.
 • Bij de meeste verpakkingen is het een enorm gedoe om de laatste restjes eruit te krijgen. Bij Food for Skin hebben flesjes een doseringspompje. Soms lijkt zo’n flesje leeg, maar haal dat pompje eruit en keer het flesje om op je handen. Als je voorzichtig aan doet, zit er genoeg in voor een aantal keren.
 • De ingrediënten hebben officiële namen, maar er is ook een apart hoofdstuk in begrijpelijk Nederlands bij ieder product. Dan begrijp ik tenminste wat er in zo’n product zit.

Nadelen

 • De prijzen liggen in de hogere middenklasse.
 • De flesjes zijn ondoorzichtig, daardoor zie je niet wanneer het product opraakt. Je merkt wel dat er aan het eind per keer minder uitkomt.
 • Aan de geur van de producten moet je misschien wennen. Het ruikt totaal anders dan gewone crèmes. Overigens ruiken de crèmes niet naar de producten waarvan ze gemaakt zijn; er zijn esoterische oliën toegevoegd.

AANBIEDING – Proefsetje huidverzorging van groenten

Hoe kom je er nou achter of je een product fijn vindt? Meestal word je in een drogisterij/parfumerie of warenhuis benaderd en krijg je wat op je huid gesmeerd. In tijdschriften zitten proefmonsters voor één of twee keer, ook veel te kort om goed te kunnen oordelen.

Food for Skin heeft proefsetjes. Je doet er ongeveer drie weken mee. Speciaal voor jullie heb ik een aanbieding, die geldig is t/m 15 december 2022. Geen € 28,95 maar € 20! (inclusief verzendingskosten binnen Nederland)

Ga naar https://www.foodforskin.care/shop en toets in code Be-your-best20

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *