Glimmen en glanzen door het jaar heen

Na de decembermaand kun je je feestkleding weer een jaar lang terug in de kast hangen. Of toch niet? Kun je ook glimmen en glanzen door het jaar heen?

 

Waarom zou je alleen schitteren met Kerst en Oud en Nieuw? Wie heeft dat bepaald? In het kader van duurzaam met je spullen omgaan, zou je dus óók deze kleding vaker kunnen dragen. Trouwens, van glitters wordt een mens toch vrolijk?

Glimmen en glanzen door het jaar heen

Het is zó leuk dat veel zogenaamde kledingvoorschriften zijn losgelaten. Tien jaar geleden dacht je er toch niet aan om verschillende prints met elkaar te combineren? Of droegen niet veel mensen roze met oranje bij elkaar.

Dus waarom  niet lekker glimmen en glanzen door het jaar heen? Op je eigen verjaardag? Als je lekker uit eten gaat in een mooi restaurant? Naar het theater? Op een feestje?

Maar ook overdag kun je best een glimmertje aantrekken; naar het werk, als je de stad ingaat, naar het museum. Alleen wil je dan waarschijnlijk iets minder opvallen dan in de decembermaand.

Down dressen op een gewone doordeweekse dag

Dat doe je door te down dressen. Anders gezegd: het feestelijke maak je wat ‘gewoner’ door te combineren met een wat informelere stijl.  Glimmen en glanzen wordt meestal gezien als feestkleding, maar als je nou die top of rok nu eens met wat anders combineert. Zo zie je wel de glitter, maar loop je tegelijkertijd niet over the top door het kantoorgebouw of in het winkelcentrum.

Neem nou deze rood/zwarte blouse. Deze heeft wat twinkelingen hier en daar, dus echt opvallend schitteren doet die niet. Toch heeft de top een behoorlijk feestelijke uitstraling. In combinatie met een zwart jasje valt het minder op en de soortement joggingbroek en de schoenen doen de totale “look” sportiever lijken.

Feestelijk en toch niet té feestelijk: doe je door het feestelijke, glitterbloesje te combineren met een soort jogging broek.

In deze zilveren blouse lijk je al gauw een discobal, maar dat is juist zo leuk tijdens de feestdagen. Wil je dus wel glimmen en glanzen, maar niet helemaal uit je dak gaan op een gewone doordeweekse dag, laat dan maar een beetje van de blouse zien. In ieder geval het kraagje. Wil je toch meer glitter, doe dan zoals op de foto en laat ook de onderkant eruit piepen.

Beide blouses zijn van Sepehr Maghsoudi

lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *