Kleurencombinaties: Hoe doe ik dat nu?

Kleuren combineren vind ik super inspirerend. Terugkijkend naar foto’s uit het verleden, zie ik dat ik dit altijd heb gedaan, kleurencombinaties maken. Tegenwoordig zoek ik graag de grenzen wat meer op. Het hoeft niet allemaal zo braaf. 

Om je mijn ideeën te laten zien over hoe IK het doe, heb ik foto’s laten maken “before&after”. Het gaat niet alleen om de kleurencombinaties maar ook om de accessoires. Je kunt namelijk kleding enorm opleuken door dingen toe te voegen. In die zin vind ik het bijna jammer dat het warmer wordt, want ik heb een enorm grote liefde voor gekleurde panty’s.

Kleurencombinaties

De kleding ‘an sich’ is minder belangrijk. Het gaat erom dat je geïnspireerd raakt door verschillende kleurencombinaties.  Uiteraard kun je je eigen draai eraan geven . En vooral is het belangrijk dat je de kleuren kiest die JOU goed staan. Ook de accessoires zijn ter inspiratie. En vind je het nog moeilijk? Bel me voor een advies. Dat is mijn werk tenslotte.

Kleurencombinatie: Bruin met geel

Zo’n bruin ensemble kun je natuurlijk doorstylen met meer bruin, maar dan wordt het heel verantwoord maar saai. Ik heb geel gekozen, maar met bruin kun je natuurlijk ook groen, rood, blauw combineren. Wat JOU aanspreekt. Geel is misschien wat rustiger omdat het op het kleurenpalet dichterbij bruin ligt dan de andere genoemde kleuren. De zogenaamde analoge kleuren.

Kleurencombinaties: bruin en geel

Kleurencombinatie met analoge kleuren

Kleurencombinatie: Warm en koel groen

Groen, ook een heerlijke kleur. Hier is een monochrome combinatie gekozen. Dat wil zeggen dezelfde soorten kleur. Wel zie je dat hier warme (kousen en schoenen) en koele kleuren (top en jasje) tezamen gaan.  Leuk om te doen als bepaalde kleuren groen je niet staan, maar je ze wel graag draagt. Dan draag je de minst flatteuze kleur onder, ver weg van je gezicht en de andere wordt je top of jasje.

Accessoires is alles wat niet direct een kledingstuk is. Dus kousen, schoenen, sieraden, riemen, sieraden in je haar, een horloge. En de bril niet te vergeten. Jammer dat ik zo’n dure smaak heb, anders zaten er meer in mijn garderobe!

Ik maak het graag af met bijzondere schoenen, maar natuurlijk kan het ook allemaal wat minder uitgesproken. .

Kleurencombinaties: monochroom

Kleurencombinatie met monochrome kleuren

Enne… we hebben allemaal last van hobbels en bobbels. Die kun je dus o.a. enorm leuk wegwerken met een mooi jasje! Of zoals je hieronder ziet: met een hesje.

Kleurencombinaties:  contrastkleuren rood en groen

Hier zien we kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen. Contrastkleuren zijn meestal sprekender dan monochrome kleurencombinaties.

Kleurencombinatie met contrastkleuren

Kleurencombinatie met contrastkleuren

Dus ladies, maak er iets leuks van. Nu de zomer eraan komt, is het vast een stuk makkelijker voor je om kleur uit de kast te rukken. Ga lekker los. En nogmaals, bel me op 0640597086, als je meer wilt leren.

Meer over kleur weten

Kleurenworkshop Marrakesh

Kleurenanalyse – deel 1

Kleurenanalyse – deel 2

Kleuren in verschillende klimaten

Kleurencombinaties in je kleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *