Zwart: combineer stoffen en texturen

Zwart , niet mijn lievelingskleur. Integendeel zelfs. Ik heb er al vaker over geschreven. Het is zo jammer dat zo velen deze non-kleur dragen. Ja, ik weet het, het kleedt af. Je kunt er zo gemakkelijk mee combineren, het is altijd te krijgen, maar jeetje, het is zo duister….

Zwart maakt ouder

Bovendien staat het de meeste mensen niet echt goed en zeker niet al je ouder wordt. Dan is deze zeer donkere kleur hard in je gezicht; het versterkt je lijnen en dat is meestal het laatste van je wilt, toch?

Maar goed, ik praat tegen een muur als ik met een zwart-adept praat. Welnu, om niet al te recalcitrant te zijn, geef ik je graag enkele tips mee, zodat je niet als een soort zwarte, ondoordringbare pilaar aankomt zetten.

Combineer stoffen en texturen

Ik wil je graag een Japanse modemevrouw zien die deze non-kleur dus prachtig weet te combineren. Misha Janette heet ze. Ze is natuurlijk uitgesproken, maar het gaat erom dat je geïnspireerd raakt hoe zij stoffen en texturen mixt.

Extravagant zwart

Ja, ook de mannen kunnen dat. Ik wil graag voorbeelden laten zien, maar auteursrechten beperken mij. Dus zoek op internet naar verschillende manieren om je in het zwart te kleden. Kijk naar rustig zwart geklede heren en naar meer uitgesproken types. Laat je inspireren en laat vervolgens je verbeelding wat meer spreken als je weer zwart uit de kledingkast pakt! Veel plezier met een andere kijk op deze non-kleur.

 

 

Meer over kleur weten

Kleurenanalyse – deel 1

Kleurenanalyse – deel 2

Kleurenworkshop Marrakesh

Kleuren in verschillende klimaten

Kleurencombinaties, hoe doe ik dat nu? 

Kleurencombinaties in je kleding

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *