Vakantie: Inpakken op kleur

Als je op vakantie gaat, is het altijd een uitdaging om niet te veel maar vooral ook niet te weinig mee te nemen. Kwestie van efficiënt meenemen, namelijk inpakken op kleur! De kledingfoto’s die ik toon, zijn voor vrouwen, maar de basisinformatie is voor mannen en vrouwen gelijk. Dus mannen, lees dit stuk ook!

Beperk je kleuren

Zoek ongeveer drie kleuren uit, die je onderling gemakkelijk kunt combineren, omdat je er al veel van in je kast hebt hangen. Door je te beperken in het aantal kleuren, kun je meer gestructureerd in je kledingkast naar combinaties zoeken. Het vergt wat denkwerk, want je wilt vantevoren bedenken wat bij wat past. Ik laat je graag zien wat ik heb gedaan.

Rood-wit-blauw

Deze keer neem ik voornamelijk de Nederlandse vlagkleuren mee: rood-wit-blauw.

Als basis een rood en een blauw rokje en een blauw rokje waar wat wit en zwart in zit. Het weer is wat onvoorspelbaar, dus een extra jasje of twee kan geen kwaad. Rood en blauw, om het mezelf dus gemakkelijker te maken. Daarbij weer gecombineerd rode en blauwe schoenen. Lekker gemakkelijke schoenen, want er wordt wat af geslenterd in de vakantie en dat moet dan wel op platte, maar toch nog leuk ogende schoenen.

Tops om mee te combineren

De tops zijn dan ook blauw, rood en wit of een combinatie van beide, zoals een blauw t-shirt met rode strepen, een blauwe top met witte noppen of een witte top met rode strepen. En wit kan altijd. Daarvan neem ik dan ook een aantal stuks mee.

Vakantie: inpakken op kleurAls extra neem ik een soort blauwe overgooier mee die weer heel leuk past op een blauwe rok met dito kleur top of op een rood ensemble.

Vakantie: inpakken op kleur

Het leuke van blauw is dat je natuurlijk allerlei variaties in kleur hebt, waardoor je ook op vakantie verrassende blauwe combinaties kunt maken. Omdat blauw zo’n mannenkleur is, geldt deze opmerking uiteraard ook voor de mannen.Vakantie: inpakken op kleur

Een roodwitte zomerjurk kan op een zomerse dag zo gedragen worden. Is het wat killer dan heb ik weer een bijpassende witte of rode top, eventueel weer met jasje. En een hoed tegen de felle zon natuurlijk.

Vakantie: inpakken op kleur

Omdat ik niet alleen maar deze kleuren drie weken lang wil dragen, heb ik ook een multicolor jurk meegenomen. Natuurlijk komen de drie basiskleuren hier weer in terug, zodat de jasjes en schoenen weer gecombineerd kunnen worden.

Natuurlijke materialen

Kortom: ik kan zo eindeloos combineren en heb het zo nooit te warm of te koud. Als Nederlander ben je wel gewend om in laagjes te kleden, nietwaar? Dus denk vooral ook aan: mouwloos, korte en lange mouwen. In warme landen kan het ’s avonds wat killer zijn.

Verder… als je naar een warm land gaat, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Zorg ervoor dat je natuurlijke materialen meeneemt. Hier hangen de winkels nog steeds vol met luchtig ogende maar killer materialen bij warm weer. In de warme landen weten ze echt wel dat je dat niet moet doen. Daar hebben ze voornamelijk natuurlijke stoffen hangen. Dus, let daarop. Echt, je hebt een leukere vakantie in de hitte.

Meer over inpakken weten?

Vakantie: lang op reis

Efficiënt inpakken

Meer over kleur weten?

Kleurenworkshop Marrakesh

Kleurenanalyse – deel 1

Kleurenanalyse – deel 2

Kleuren in verschillende klimaten

Kleurencombinaties, hoe doe ik dat nu? 

Kleurencombinaties in je kleding

Zwart: combineer stoffen en texturen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *