Vakantie: Efficiënt koffers inpakken

Ik geef toe, ik heb deze vakantie luxe gereisd. Dat wil zeggen, in de auto van A naar B en weer terug. Dus er was genoeg ruimte om van alles en nog mee te nemen. Desalniettemin, als je veel onderweg bent en niet langer dan 1, 2 maximaal 3 nachten ergens verblijft, wil je efficiënt koffers inpakken. Én je wilt je geen breuk tillen iedere keer als je die koffers uit je auto tilt.

 

Vanzelfsprekend wil ik er op vakantie er ook een beetje leuk bijlopen, dus ik denk extra goed na hoe efficiënt ik mijn koffers inpak. Ik wil er niet als een kreukeljuf bij lopen en ik wil me niet elke keer ongans zoeken naar mijn bedachte combinaties.

Portentiële dieven: wegwezen!

Vakantie: Efficiënt koffers inpakkenDaarnaast wil je evenmin dat potentiële dieven zien dat je al je hebben en houden bij je hebt, dus moet je de boel goed toedekken en efficiënt inrichten. Als je met diverse tassen of koffers werkt, kun je wat gemakkelijker schuiven in de kofferbak. Zeker als je met meerdere mensen en al hun bagage reist.

Efficiënt inpakken: de sieradendoos

Ik heb met twee koffers gereisd en dat beviel uitstekend. Een kabinegrote koffer met aan de ene kant ruimte voor mijn enorme toilettas (want naast make-up wil je ook de muggen bestrijden, en als dat niet lukt, de jeuk stillen, blaren kunnen beplakken, zo nu en dan je teennagels lakken, je haren wassen en ga zo maar door. Zo’n tas neemt gauw enorme vormen aan), en mijn sieradendoos.

Vakantie: Efficiënt koffers inpakkenHeel handig: zo’n stapeldoos waar je normaal gesproken je boterhambeleg in doet. Die verschillende doosjes klikken fijn aan elkaar en je kunt zo prima je sieraden scheiden qua kleur (rood en blauw dus) en apart openen. Het geheel schuift zo je koffer in. Een echte aanrader. Ooit gekocht bij de Aldi.

Kabinegrootte en iets groter

Na het plaatsen van toilettas en sieradendoos, rits ik die kant dicht en aan de andere kant vullen mijn schoenen (4 paar) de rest van de koffer. Wel allemaal in een apart zakje om de boel bij elkaar én schoon te houden.

De andere koffer, een maatje groter is alleen gevuld met kleding en wat leesvoer. Alles op kleur gesorteerd en aangezien het aantal kleuren niet zo groot is, is alles heel gemakkelijk te vinden. Alle ondergoed zit in een aparte tas of zak in de koffer. Heb je ook zo alles op dat gebied bij elkaar! Het is sowieso handig om zaken die bij elkaar passen zoveel mogelijk in aparte tasjes of zakjes bijeen te doen. Het scheelt zóveel gezoek!

Kleding oprollen

Kreukvrije spullen zijn het fijnst, maar dat is met natuurlijke materialen niet altijd even gemakkelijk.

Het beste is oprollen, zeggen ze. Tja, ik weet het niet… Ik vind het geen geweldig succes. Wel scheelt het veel ruimte, dat dan weer wel.

Alternatieven zijn ´s avonds toch maar de kreukbare spullen uithangen en ook vooral spullen meenemen die een wat kleiner dessin hebben. Dan zie je het namelijk niet als het gekreukt is. En dan kun je ook rustig reizen zonder de stress van het uithangen van je kleding.

Reizen met twee koffers vind ik wel fijn en wel hierom:

  • Je draagt je geen breuk, want het gewicht is leuk verdeeld.
  • Als je slechts één nacht ergens slaapt, dan hevel je snel een setje uit de grote koffer over naar de kleine koffer. Omdat alles zo efficiënt gepakt is, is het heel gemakkelijk iets te vinden.

Succes met het efficiënt koffers inpakken. En heb je tips, deel ze.

 

Lees ook:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *