Stoffen en uitstraling

Kledingstukken van hetzelfde model kunnen een totaal andere uitstraling geven als ze gemaakt zijn van een andere stof en/of een andere kleur of print. Dus bedenk iedere keer wat je wilt uitstralen. Aan de hand van fotocollages geef ik mannen en vrouwen enkele voorbeelden.

 

Stoffen en uitstraling: het mannenshirt

Op de hierna volgende collage zie je het zeer klassieke effen witte shirt tot en met een shirt met een klein printje. Het derde shirt is nog steeds tamelijk klassiek maar door de witte details is dit shirt toch wat minder formeel dan de eerste twee. Zie je ook dat bij de laatste twee, de donkerblauwe toch wat formeler en klassieker oogt dan de rode versie? Blauw is nu eenmaal een meer conservatieve kleur dan rood.

Stoffen en uitstraling: het shirt

Stoffen en uitstraling: de rok

Dezelfde soort rok met telkens een totaal andere uitstraling. Heel casual, zakelijk, soms zelfs wat stijfjes (de middelste grijze), meer sexy (lederen look), liefelijk kant en feestelijk glanzend.

Stoffen en uitstraling: de rok

Een leren ‘look’ kan er tamelijk zakelijk dan wel sexy uitzien. Dat hangt van de manier af waarop je het kledingstuk ‘stylt’. Een andere top, schoenen, het werkt allemaal mee.

Stoffen en uitstraling: de leren rok

Stoffen en uitstraling: het mannenpak

Hier kun je heel goed zien wat verschillende stoffen en de combinatie van kleuren doen. Het blauwe pak rechts heeft een behoorlijke klassieke uitstraling. Blauw met blauw en een rood flitsend dasje om nog een beetje stout te doen.  Op de middelste en linkerfoto hebben ze alleen het jasje veranderd. (vooruit, ook de schoenen). Vaak zijn zwarte pakken in een matte stof en zie je er al snel uit als een ober. Door de glanzende stof is dit zwarte pak ineens heel trendy en heeft het ook een chique en wat klassieke uitstraling. En eigenlijk ook sexy, vind je niet? Door het witte jasje links wordt de outfit weer iets minder formeel.

Stoffen en uitstraling: het mannenpak

Stoffen en uitstraling: het rechte jurkje

Ook hier kun je zien dat een stof, een printje het verschil maakt. Alle drie zijn ze tamelijk formeel, niet in het minst door de accessoires, maar toch hebben ze een andere uitstraling. Links oogt zelfs een beetje tuttig door het kleine printje. De stof geeft de middelste jurk iets aparts, iets sjieks. De rechterdame met haar jurk van jeansstof is chique en casual tegelijkertijd.

Stoffen en uitstraling: het rechte jurkje

Stoffen en uitstraling: natuurlijk versus synthetisch

En bedenk ook dit: Natuurlijke stoffen zoals katoen, wol of linnen zijn stoffen die kwaliteit

uitstralen. Ze ogen vaak stijlvoller dan synthetische stoffen zoals polyester, acryl of viscose. Natuurlijke stoffen ademen en vooral in de zomer is dat enorm belangrijk. Synthetische stoffen zijn krimpvrij en veel sterker dan natuurlijke materialen.

 

1 reactie op “Stoffen en uitstraling

  1. Je stukjes zijn elke keer weer ontzettend interessant en ik lees ze met veel belangstelling. Klasse!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *