Welke schoen past bij jouw voet?

Schoenen, een belangrijk onderdeel van je outfit.  Schoenen kunnen je verschijning maken of breken.  Heb je wel eens goed gekeken welke schoen het beste bij jouw voet past? En bij je benen? In feite bij je totale verschijning?

Brede of smalle voeten

Denk je soms niet: “goh wat lijken mijn voeten breed” dan wel “het lijken wel schuiten, zo groot”.  Of juist: “wat een ienie minie voeten bij zo’n grote kerel”.

Aan je maat voeten kun je niet zoveel doen, aan de vorm evenmin. Maar je kunt wel doen alsof. Enne: Afvallen of aankomen helpt hier niet echt.

 

Smalle voeten of grote maat?

Het idee is om je voeten breder dan wel kleiner te laten lijken. Je gaat dus in de breedte werken: Kies bijvoorbeeld een schoen met een ronde of vierkante neus.

met-de-hand-geweven-schoenen-hoge-elastische-band-vrouwen-schoenen

Deze schoen doet je voet zeker kleiner en breder lijken. De brede band, de brede neus, de verschillende kleuren.


Kijk naar de stiksels op je schoen. Heeft de schoen verschillende kleuren, dan spelen die lijnen ook mee. Het gaat erom dat je meer horizontale lijnen creëert om je voeten wat breder of kleiner te laten lijken.

Voor de vrouw specifiek: Laat de schoenrand hoger eindigen en zoek de rondte op. Vermijd dus laag uitgesneden schoenen en vooral de V-vorm.

14764788524_917c754797_h

Bij brede of kleine voeten doe je het omgekeerde. Je zoekt meer naar verticale lijnen in je schoenen. Jij kunt dus juist wel voor die meer puntige neus gaan.

schoenen met punt en glim voorkant verlengend

Puntige schoenen verlengen visueel je voeten. Door de glim bij de neus lijken ze nog langer.

Vrouwen kunnen ook zoeken naar een schoen die diagonale banden heeft.

Oh jee, wat lijken mijn benen kort én dik!

Verleng je beenlengte visueel door je schoenen in dezelfde kleur als je broek dan wel panty’s te dragen. En in het verlengde daarvan: Vermijd die mode van opgerolde broeken of broeken met een duidelijke omslag. Het doet je benen echt korter lijken.

Tips voor vrouwen

Voor vrouwen is “nude”  de laatste tijd ook erg gewild. Deze kleur is vooral in de zomer een goede keuze omdat het je blote benen visueel verlengt. En mocht je bovendien niet zo gelukkig zijn met je benen, dan is deze kleur een goede afleidingsmanoeuvre.  Nude vestigt de aandacht meer op de jurk en sieraden dan op de voeten. Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue, zweert bi j die kleur.

Stevige enkels en/of kuiten? Korte benen?

Draag je een jurkje of rok? Vermijd schoenen met enkelbandjes.  Die accentueren alleen maar de dingen die je juist wilt verbloemen.schoenen03

 

Slingbacks kunnen wel in je voordeel werken. Ook schoenen met versiersels op de neus (gekleurde stenen, strikken of borduursels) leiden de aandacht van je enkels of aanwezige kuiten af. Vermijd verder al te dunne hakjes. Kies een sleehak.

Loop ook weg van enkellaarsjes. Tenzij ze precies bij de kleur van je kousen passen. En dus een doorlopende lijn creëren.

Ook niet doen: schoenen met platte zolen. Dit geldt trouwens ook voor brede voeten.

Tip voor mannen met korte benen

Draag je graag cowboylaarzen of andere halflange laarzen? Nooit, maar dan ook nooit je broek in die laarzen stoppen.

14764079051_674f943faa_o

Korte benen? Dan nooit je broek in je laarzen stoppen.

(Hoog?)gehakt door het leven

Hakken doen je langer lijken. Bij mannen en vrouwen. Bij de mannen gaat het iets subtieler, soms zelfs met ingebouwde verhoging. Behalve in de 70-er jaren. Toen kwamen ook de mannen ervoor uit dat ze hakken droegen. Deze schoenen worden nu alleen nog in de feestwinkel verkocht!

70-er jaren mannenschoen

Deze mannenschoen uit de 70-er jaren vind je nu alleen nog in de feestwinkel.

Naaldhakken zijn niet voor iedere vrouw weggelegd. Even afgezien van het feit of je er “lekker”op loopt, heeft het ook met je figuur te maken. Naaldhakken passen namelijk het beste bij een vrouw met een slank postuur en dito enkels en kuiten. Vrouwen met brede heupen en dijen kunnen beter kiezen voor taps toelopende hakken.

tapstoelopende hakSowieso, vrouwen met een maatje meer doen er beter aan niet te iele schoenen te dragen. Dan raakt het totaalbeeld uit balans.

Shine your shoes

Last but not least: zorg dat je schoenen goed gepoetst zijn. Zeker als je voor een zaal staat te presenteren…  Dan wil je dat de aandacht naar jouw verhaal gaat, naar jouw gezicht. Aftrapte neuzen, slecht gepoetste schoenen, komen niet in jouw kledingkast voor. Jij zorgt ervoor dat ze shinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *