Winkelen in je eigen kledingkast

De winkels zijn dicht. Online shoppen? Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik voel en probeer  liever eerst iets aan voordat ik het aanschaf. Noem het ouderwets, want je kunt natuurlijk dingen terugsturen, maar ik vind dat zoooo’n gedoe. Ik leer je liever graag winkelen in je eigen kledingkast. Wel zo duurzaam bovendien! 

Varieer je stijl

winkelen in je eigen kledingkast

Een zwart-wit jasje op verschillende manieren stylen. Je ziet dat zwart-wit niet alleen met zwart-wit te combineren is. Bovenin de pagina zie je hoe het ruitje van het jasje daadwerkelijk is. Op deze foto’s krijg je het zogenaamde moirée effect, waardoor het ruitje gaat ‘zwemmen’.

Als je je kleding qua kleuren een beetje op elkaar hebt afgestemd, kun je veel meer variaties maken dan je denkt. Afgelopen jaar ben ik op internet de uitdaging aangegaan om één kledingstuk zeven dagen achter elkaar op een andere manier te combineren en te stylen. Het leuke van zo’n opdracht is dat je dan op een andere manier gaat kijken, je gaat je blik verbreden. Want, in dit geval, waarom zou je een zwart-wit jasje alleen maar met zwart-wit combineren? Zo kun je op je gemak winkelen in je eigen kledingkast, in alle rust verschillende dingen uitproberen.

winkelen in je eigen kledindgkast

Een duidelijker foto van de kousen bij het okergele rokje op de foto hierboven (foto rechtsonder); een zwart-geel pied-de-poele ruitje.

Uitbundig stylen of doe maar gewoon?

Nog meer variaties met het zwart-witte jasje.

Mijn styling is de mijne. Laat je daar niet door afleiden als dat jouw keuze niet is. Laat je gewoon inspireren door de verschillende mogelijkheden. Kijk naar de verschillende soorten kleding, de gecombineerde prints, de kleuren. Laat je ogen dwalen over de schoenen, de kousen, de andere accessoires. Kijk naar jezelf, jouw smaak, naar de inhoud van je kledingkast. Dit alles om je te inspireren om te winkelen in je eigen kledingkast. En misschien een beetje uit je comfortzone te gaan.

Mannen niet altijd blauw op blauw

Voor de mannen heb ik ook een kleine collage gemaakt, waarbij je ziet dat niet alles blauw op blauw hoeft te zijn. Ja mannen, ook jullie kunnen winkelen in je eigen kledingkast. Ook als je geen uitgebreide garderobe hebt.

winkelen in je eigen kledingkast

Zo’n vest is een leuke toevoeging aan je mannengarderobe. Kijk hier hoe je dat ‘mannenblauw’ met verschillende kleuren kunt combineren.

Hulp nodig?

Doe je voordeel ermee. En mocht je denken: “ik heb toch hulp nodig. Laat mij zien hoe ik toch effe anders, met dezelfde kleding, mijzelf kan aankleden?” Vreemde ogen zien altijd meer mogelijkheden dan jijzelf! Bel mij op 0640597086 voor het maken van een afspraak.

 

 

2 reacties op “Winkelen in je eigen kledingkast

 1. Hallo Erica
  Dank je voor je informatieve blog.
  Ook ik koop niet online.
  Het combineren van een zwart/wit item heb ik 2 jaar geleden eens gedaan.
  En vastgelegd, 8x een combinatie.
  Met mijn huidige kennis zou ik het nog een keertje kunnen doen en kijken welke vorderingen ik gemaakt heb( iets vrijer).
  De term Moirée kende ik niet, ik schrijf alles in een dik schrift. Dank je voor je tips en een goed 2022 gewenst. Hartelijke groet, Joke

  • Hi Joke, Leuk dat je reageert. Je herkent deze combinaties vast van Ontdek je kledingstijl. Het is inderdaad goed om combinaties vast te leggen, vooral als je vaak verschillend combineert. Het is ook leuk om te kijken of in de loop der tijd je styling verandert, avontuurlijker of juist weer meer ingetogen. Je leven staat nooit stil tenslotte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *