Bescherm je hoofd

De laatste tijd wordt veel discussie gevoerd over het dragen van een helm op de fiets. Het gaat vast een keer gaat gebeuren dat we verplicht worden zo’n ding op ons hoofd te dragen. In ieder geval als je op een elektrische fiets rijdt. Per 1 januari 2023 is in ieder geval al een helm verplicht bij een speed pedelecs, ook wel snorfiets genoemd.(45 km/u).

Bescherm je hoofd met een fietshelm

In Nederland is de animo niet groot. “Hoezo bescherm je hoofd met een helm? We zijn praktisch geboren op de fiets. Wat een flauwekul.” Als die wet er ooit aan komt, dan hoor ik nu al regelmatig “mij niet gezien, ik ga niet voor joker lopen, of beter gezegd fietsen!”

Leuk alternatief voor fietshelmen?

Copyright YAKKAY

Bescherm je hoofd met een modieuze helmhoed of hoedhelm! Foto van YAKKAY.

Maar wat als er nou eens helmen te koop zijn, waarbij je wel het idee hebt dat je iets leuks op je hoofd hebt? Eerlijk gezegd ben ik ook helemaal geen fan van fietshelmen, maar met al die – vaak veel te snel rijdende – elektrische fietsen om mij heen.… In Amsterdam fiets ik nog wel, maar wel niet altijd erg op mijn gemak. Iets leuks op mijn hoofd zou me wel over de streep trekken.

Bescherm je hoofd met een stijlvolle helm m/v

In Denemarken – ook echt een fietsland – is al in 2008 een groep ontwerpers opgestaan om stijlvolle helmen te ontwerpen. We spreken hier over gewone fietshelmen met een pet of hoed erop. Voor mannen en vrouwen. Wat nog leuker is dat je de hoofddeksels op de helm kunt verwisselen. Je kunt zelfs je eigen helm ontwerpen. Zo kun je je outfits dus helemaal afstylen met de helm die jij wilt.

De laatste toevoeging is de verwisselbare helmriempjes, zodat je ook die kleuren kunt aanpassen aan je kledingkeuze van dat moment.

YAKKAY is het Deense merk. Ik kwam op hun pad door een Amerikaanse die haar (internet) winkel ervan heeft gemaakt om fietshelmen en accessoires te verkopen. Alles erop gericht om er stijlvol op de fiets uit te zien.

Ook voor mannen heeft YAKKAY leuke fietshelmen. Foto: YAKKAY

Stijlvolle en praktische accessoires voor op de fiets

Ook haar site is de moeite waard om te bekijken omdat ze ook helmen verkoopt van Thousand, die wat stoerder zijn. Ook heeft ze ‘big hair‘ in de aanbieding, letterlijk! Daarnaast heeft ze van die praktische dingen als extra gewichtjes voor aan je rok of jurk, zodat deze niet opwaait. Ook heeft ze heel leuke fietsbroeken voor onder zo’n rok of jurk, waarmee je best gezien wilt worden. Ze noemt ze ‘dignity protectors’, anders gezegd: ze beschermen je waardigheid.

Tip voor de juiste helm

Net zoals een hoed moet passen, geldt dit verhaal natuurlijk ook voor een fietshelm. Nog meer dan bij een hoed zou ik zeggen omdat een helm je hoofd moet beschermen bij valpartijen. Ben je geïnteresseerd in YAKKAY dan kun je natuurlijk via internet bestellen, maar beter is naar de detailhandel te gaan om te kijken wat goed past. Hier is de link naar de winkels die dit merk voeren. Dit geldt natuurlijk net zo hard voor dat andere merk THOUSAND. Ik heb daar geen specifieke link voor winkels gevonden, dus daar zal je zelf naar moeten zoeken.

Wen er maar aan

Ik zou me maar vast gaan voorbereiden op die verplichte fietshelm. Zoals een gordel dragen in de auto de normaalste zaak van de wereld is geworden, roken uit de mode is geraakt en de skihelm de piste heeft veroverd, zo wordt het ook steeds normaler een fietshelm te dragen. Kortom: bescherm je hoofd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *