Ga jij grijs?

Het blijft voor veel mensen – voornamelijk vrouwen, maar toch ook de enkele man – een behoorlijke stap om helemaal grijs te gaan. Je ziet het enorm veranderen, maar toch voelen velen zich ouder als ze grijs haar hebben. En hoe zit het met jou, ga jij grijs?

Er zijn verschillende manieren om het aan te pakken, maar de meest drastische is om in één dag je haarkleur te veranderen. Eén dag. Die oplossing vind je in de link helemaal onderaan dit blog.

Voor degenen die iets minder haast hebben of die het er niet voor over hebben om het hele proces te ondergaan in één dag en het wellicht ook te duur vinden, hieronder de tussenoplossingen.

Je haar nog steeds verven, maar dan anders

Je laat je haar dezelfde lengte en laat je haar geleidelijk “vergrijzen”. Hoe ga jij grijs? Je verft je haar via grey blending. Dat is een mix van grijs haar en een of meer andere haarkleuren.De kleuren die je kiest bij de grijze lokken liggen dicht bij de eigen haarkleur, zoals blond, bruin of zwart, en eventueel rood. Er ontstaat dan een natuurlijke overgang van het grijs naar lichtere of meer donkere tinten. Het grijze haar zelf wordt hierdoor minder dominant. 

Je kunt ook een pruik opzetten als je de uitgroei te lang vindt duren. Hier experimenteer ik maar wat; zo’n blonde krullenbol zou ik nooit doen. Dat staat te ver van me af. Zo’n bob past wel bij mij. Als je dus voor een pruik kiest, kies er dan één waarbij je je lekker voelt, die bij je past.

Camoufleren uitgroei

Je verft je haar niet, maar in het begin camoufleer je de uitgroei. Zo ga jij grijs:

  • Creëer volume in je haar, dan valt de uitgroei een stuk minder snel op.
  • Heb je een fijne krullenkop? Dan kun je nog véél langer je uitgroei verdoezelen.
  • Doe een sjaal in je haar om de uitgroei te verdoezelen. Let wel dat camoufleert alleen bovenop. Staat de wind op je haar, dan zie je de uitgroei alsnog.
  • Is je haar lang genoeg? Steek het (losjes) op. Dan valt de uitgroei minder op.
  • Misschien dacht je er toch aan eens een ander kapsel te proberen? Zet dan tijdens de uitgroei een pruik op voor een andere look. Vooral ideaal als je wat langer haar hebt. Je haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, dus dan ben je al gauw twee jaar bezig met die uitgroei.

Rigoreus ga jij grijs

De tondeuse

Als je rigoureus je grijze haar wilt tonen, is de tondeuse een snelle oplossing. Let wel: je haar wordt héél erg kort. Misschien moet je ook even heel goed kijken of zo’n kapsel wel bij je past. Je korte haar groeit wel snel aan, dus je kunt intussen je haar bedekken met een haarband, een sjaal of een hoofddeksel. Kijk even wat je het beste staat en waar je je lekker bij voelt.

Ga jij grijs in één dag?

Je haarkleur in één dag wijzigen, is ook mogelijk. Lees het bijgaande artikel.Je kunt het artikel op een apart tabblad openen en de tekst dan vergroten totdat die enigszins leesbaar wordt.

Meer info? Kijk bij Jij op je mooist.

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *