Paraplu tegen de regen

Houd je niet van regenhoeden en ook niet teveel van regenjassen, dan is een paraplu tegen de regen een leuke uitkomst.

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar de meeste van mijn paraplu’s waaien bij een beetje windvlaag al snel uit model, waardoor je dus natter wordt dan ervoor! Nou geef ik niet veel uit aan een paraplu, dus eigen schuld, dikke bult. Dus als je echt een goede plu wilt, hier enkele tips.

Regen en vooral storm

Senz paraplu tegen regen en storm

Laten we wel wezen: het waait hier nogal eens. Dan kun je beter naar een windbestendige paraplu zoeken. De stormparaplu zoekt namelijk de beste positie in de wind, waardoor deze niet kan omklappen. De stormbestendige paraplu is uitvoerig getest en kan omgaan met een serieuze wind of storm tot maar liefst windkracht 10! Senz is een heel bekend merk.

Een windparaplu is steviger dan een normale paraplu tegen de regen en die kan een flinke storm weerstaan. Baleinen, steel, doek, alles is sterker dan een doorsnee – niet al te dure – paraplu. Vaak heeft deze paraplu een asymmetrische vorm omdat dit beter schijnt te zijn tegen alle natuurgeweld. Maar er zijn ook stormparaplu’s in de traditionele parapluvorm. Voor de heren is onderstaande wel van Knirps heel kek. Die hebben mooie dingen voor de mannen.

knirps-paraplu-tp_5631208494311735673f

Waar een normale paraplu tegen de regen vaak omklapt en soms zelfs kapot gaat, zal dit niet bij deze paraplu gebeuren. Een windparaplu kan bij een storm ook wel omklappen, maar deze klap je dan gemakkelijk terug zonder dat de paraplu kapot gaat.

En weet je dat je ook goede paraplu tegen de regen hebt, die je op je fietsstuur kunt bevestigen? Ook van Senz trouwens.

Senz paraplu tegen regen op de fiets

Grootte van de paraplu

Wil je een paraplu tegen de regen voor jezelf of vind je het gezellig om met zijn tweeën onder een regenafdakje te lopen?

Grotere paraplu’s meten ongeveer 100 cm tot 140 cm. De laatste is erg groot en daarom ook geschikt voor twee personen. De duo paraplu is nog groter en daarom erg geschikt voor bijvoorbeeld een bruiloft of een ander evenement in slecht weer.

Ben je bang dat je je paraplu gemakkelijk kwijt raakt, want hoe vaak kom je er niet zo’n ‘wees’ tegen in de trein of het café – dan is het gemakkelijker een opvouwbare mee te nemen. Die kan je nog eens in een tas wegstoppen. En altijd bij je hebben. In dit wisselvallige klimaat niet zo’n gekke gedachte. En de meeste hebben ook een lus zodat –ie gezellig aan je pols bengelt als het is opgehouden met regenen.

paraplu tegen regen

Betere merken

Je HEMA paraplu vind je zelf wel. Ben je echter op zoek naar kwaliteit dan is een paraplu tegen de regen van de volgende merken Senz, MiniMax, Falconetti of Falcone een goede koop zeggen ze. En wil je meer weten, dan is er de ANWB-test van stormparaplu’s.

Kleur en print

Vind je het belangrijk dat een paraplu er mooi en/of leuk uitziet, dan kun je natuurlijk ook nog op kleur en print uitkiezen. Vooral de wat meer modieuze dames onder ons kunnen aardig terecht bij:

Deze webwinkel is niet meteen de goedkoopste, maar leuk!

Paraplu tegen regen

En als je wat verder wilt kijken, dan is deze Pinterest pagina een leuk tijdverdrijf op een regenachtige zondag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *