Regenhoeden en regenlaarzen

In de regen verlang je wel eens naar een goede regenhoed op je hoofd, nietwaar? Of regenlaarzen die je voeten droog houden. Hier enkele tips over regenaccessoires. En wil je ook meer weten over paraplu’s, klik hier.

Regenhoeden

Toen ik nog regenjassen verkocht, liet ik er ook mooie regenhoeden bij maken. En zo te zien is dat nog steeds nodig als ik het Nederlandse internet afstruin. Wat een treurigheid: praktisch maar weinig elegant. Een beetje doorploeteren levert nog wel wat op in Nederland qua regenhoeden, getuige onderstaande links.

 

Maar eerst een leuke regenhoed van bevriende hoedenontwerpster Jacky Habets die ook prachtige andere hoeden maakt. Zoals ik ze indertijd ook verkocht.

Regenhoed Jacky HabetsVoor slechts 30€. Het aardige is dat de hoed, die van vliegernylon is gemaakt, is op te vouwen  en/of rollen; hij past dus in iedere handtas of nog gemakkelijker: jaszak. Ook nog verkrijgbaar in drie modellen: rond, vierkant en zuidwester (achter wat langer dan voor) en verschillende kleuren: rood, blauw, zwart, wit, bruin en combinaties hiervan. Maten small/ medium en medium /large. Als je niet weet wat dat inhoudt of als je direct wilt bestellen, kan dat via jackiehabets@me.com of of in de winkel La Lunia  – Nieuwe Binnenweg 42 Rotterdam.

Bij Golfdiva vind je aardige ook regenhoeden. Kennelijk willen de dames er op de golfbaan wel goed uitzien. Meer keus vind je op de internationale site EtsyVoor de dames dan.

regenhoeden en regenlaarzen

Voor de heren kom ik niet veel verder dan dit. En natuurlijk zo’n suffe ruitjeshoed, zoals hieronder! Je kunt misschien beter voor de paraplu gaan. regenhoeden en regenlaarzen

Regenlaarzen heren

En dan de onderdanen, want ook die kunnen nat worden. Zelfde laken een pak. Voor de dames volop keus, de heren moeten het met minder doen. Maar toch is het me gelukt wel enkele stoere en presentabele regenlaarzen te vinden, ook al staat erbij dat het zeilschoenen zijn… En bij de regenlaarsexpert heb je voor elk wat wils.

regenhoeden en regenlaarzen

Regenjassen heren

Om het gebrek aan keuze in mannenaccessoires te compenseren, hier mooie regenjassen voor heren. Wil je toch wel modieus zijn, en niet alleen praktisch, dan is dit wel wat voor jou. Ik heb het dan vooral over de langere regenjassen, die je draagt als je er echt goed wilt uitzien; ook in de regen.

Kijk bij Hip in de regen dan wel bij By Hakkers (=onderstaande foto). Laat je niet van de wijs brengen als je de site bezoekt. Ze maken hetzelfde model voor man en vrouw. 

580_0_resize

Regenlaarzen vrouwen

Ilse Jacobsen is een leuke ontwerpster van regenkleding en accessoires. Haar regenlaarzen zijn stoer.

Ilse Jacobsen regenlaarzen

Wil je meer kleurige regenlaarzen, of gezellige stippen en andere prints, dan zijn er verschillende opties waar je uit je bol kunt gaan.

regenhoeden en regenlaarzen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *