29. Île de Nantes – Les machines de l’île

Stap in de wondere wereld van Jules Verne, in dit sprookjesachtige park in Nantes; “Les machines de l’île” genaamd! Een trompetterende mechanische olifant van maar liefst 12 meter hoog heb ik al laten zien. Nu bekijk ik de andere bewegende dieren.

 

Op een reuzenkrab kruipen of een inktvis met retro-aandrijving uitproberen in de fabelachtige draaimolen heb ik niet gedaan. Dat is voor kinderen. Daarentegen ben ik volledig aan mijn trekken gekomen in een aparte hal vol met mechanische dieren. Daar wordt met veel vertoon en grote verhalen getoond hoe deze dieren gemaakt zijn en hoe ze bewegen.Voorbeeldje: Iedere poot van de spin hieronder weegt meer dan 500 kilo!

 

Als laatste kun je een blik werpen op de immens grote hal waar deze dieren in elkaar gesleuteld worden. Foto’s maken mag hier niet, want ze willen geen enkel geheim van tevoren aan de wereld prijsgeven.

Theatergroep La Machine

Dit alles wordt verzorgd door La Machine, een theatergroep die in 1999 is opgericht. Het is een samenwerkingsverband van artiesten, technici en decorateurs van spektakels rond de bouw van objecten voor atypische voorstellingen.Ze doen voorstellingen in verschillende delen in Frankrijk, maar ze zijn ook te vinden in China.

Ze doen me een beetje denken aan Dogtroep.  Ook hier werkten vele disciplines samen. Het verschil is dat Dogroep echte theatervoorstellingen maakte en ze waren technisch niet zo vernuftig als hier bij La Machine.

2 reacties op “29. Île de Nantes – Les machines de l’île

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *