Brillenwinkels

Is het je wel eens opgevallen hoeveel bakkers en apotheken Frankrijk heeft? Maar wist je ook dat ze ontzettend veel brillenwinkels hebben?Onderaan staan ook suggesties voor Nederlandse brillenwinkels.

 

In la Chapelle sur Erdre (voorstad van Nantes) waar ik zes weken gelogeerd heb, zijn er al drie. Op een bevolkingsaantal van 20.000. In één van die winkels zag ik een soort wisselmontuur; je kunt de voorkant van: de bril telkens wisselen. De hele collectie is hier te zien, de tekst is wel in het Frans. Een tip van een lezer : kijk ook bij LookAdd.

Verwisselbare opzetbrillen

1300 brillenwinkels in Parijs

Afijn, in Parijs zijn maar liefst 1.300 brillenwinkels! De gemeente Parijs, zoals wij die vooral kennen, huist ca. 2.2 miljoen inwoners. En daar zitten de meeste brillenwinkels.  In heel Nederland hebben wij 2.300 opticiens!

Optique des Vosges in Parijs, waar één van de eigenaren zijn eigen gemaakte bril toont. Ik was op slag verliefd; op de bril

Het is dus niet zo vreemd, dat het aantal opticiens me zo opviel. Van heel gewoontjes op de Champs Elysées (enorm groot en veel, maar saaaaiii!) tot kleine boetieks met een grote variëteit aan bijzondere en minder bijzondere brillen zoals Optique des Vosges op de Rue St. Antoine.

Brillen met glitter

Van deze bril van het merk Francis Klein word ik altijd heel vrolijk.

Daar om de hoek huist het atelier van Francis Klein, een brillenmerk waar je ook een afspraak kunt maken als je hun hele collectie wilt zien. Ik heb al een bril van dit merk, dus het leek me een goed idee om eens langs te gaan. Helaas niet geslaagd. Neemt niet weg dat het leuk is om in zo’n atelier te kijken. Je moet eerst zien de grote houten voordeur zien open te krijgen.  Dan volgt een hal, een achterom, een binnenplaats, en uiteindelijk beland je bij de binnenruimte, waar ze de brillen met de hand maken en decoreren.

Dus mocht je eens op zoek naar een bril gaan, is Parijs wel een plek om je hart op te halen. Mocht je niet zo ver willen reizen en toch iets (heel) bijzonders zoeken, dan is Mooie Ogen in Schagen zeker een aanrader, waar ze ook de brillen van Francis Klein verkopen.

Ook in Nederland bijzondere brillen

Ook opticien Optical Art (slechte site overigens) in Utrecht heeft een mooie keuze brillen als je eens wat anders wilt; ook vintagebrillen verkopen ze er. Laatst liet de eigenaar me zien hoe verschillend zijn uitstraling is met verschillende brillen. Ik wist het al maar het was toch voor de zoveelste keer een eyeopener.

Verder heeft de keten Oogwereld een ruime keuze; van wat klassieke brillen tot bijvoorbeeld de meer uitgesproken brillen van Theo.

Nog enkele tips van onze lezers: Copini in Leeuwarden. Jammer dat ze op de site geen enkel montuur tonen. You and Eye in Breda.

Keuze genoeg in de wereld, maar zeker ook in Nederland. Als je nog tips hebt voor brillenwinkels die net even anders zijn, laat het weten.

lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *