Je hoofd sierlijk bedekken

De feestdagen komen er aan. Tijd om de kerstballen op te hangen. En jij? Hoe versier jij jezelf ?  Je kunt natuurlijk weer dat zwarte jurkje uit de kast trekken. Wat oorbellen erbij en klaar is Katrien. Maar zou het niet leuk zijn om eens anders te doen? Je hoofd sierlijk bedekken bijvoorbeeld.

Misschien een beetje uit je comfort zone? Dan begin je heel eenvoudig. Met een haarband. Om je voorhoofd of hoger in je haar. En kijk eens hoe gemakkelijk je zo’n strookje vastzet. en zo kun je op een eenvoudige manier je hoofd sierlijk bedekken. 

FotorCreated2

Bij deze webshop hebben ze allerlei haarbanden. Allerlei kleuren, mét en zonder glim of een extraatje. Niet te duur en een leuke extra toevoeging aan je outfit.

Haarsieraad

Dan heb je de zogeheten fascinators. In  goed Nederlands: haarsieraad. Een soort diadeem met een bloem of strik erop geplakt. Of iets met metaal. Soms zit er zelfs een echt hoedje op. Alsof je een minihoedje draagt. Ze zijn er te kust en te keur. Hier een metalen versie.

FotorCreated

En dan bloemen om je hoofd sierlijk te bedekken. Van eenvoudig naar meer uitgesproken. Durf je dat? De rechtse te krijgen bij Berry Rutjes in Gouda en Den Haag, een hoedenwinkel met hoeden van prachtige kwaliteit. Bij Hoed van Tijn in Amsterdam zijn de prijzen – zeker voor een beginnende hoedendraagster – wat toegankelijker. En bij de hoedshop kom je ook wel aan je trekken.

FotorCreated4

Glitterend de feestdagen door

Wil je al wat opvallender? Kijk eens wat meer glitter met een haarband kan doen. En de manier waarop je die om je hoofd drapeert. Over je voorhoofd, maar het kan ook best wat meer in het haar. Net wat je leuk vindt.

FotorCreated3

Meer drama?

Je wilt eigenlijk meer drama. Doe dan een voile, zoals deze dame. Je kunt het heel voorzichtig doen zoals bij de donkerrode hoed. Hier kun je de voile zelfs over het hoedje draperen.

FotorCreated1

Maar wil je echt dé vamp uitstralen, laat je dan inspireren door de laatste foto.

tumblr_n3kray4O461qkpc62o1_500

Tot slot: de verhoudingen

Tot slot een link naar een vorig blog waarin meer wordt uitgelegd over gezichtsvormen en hoeden. Hier is dit minder aan de orde, omdat we het niet over echte hoeden hebben. Maar let wel op dat met name de grootte van de haarsieraden en hoeden met voile wel moet matchen met je lengte en postuur. Laten we zeggen: een kleinere bloem bij een kleinere vrouw en een grotere bloem voor een grotere vrouw! En zo kun je je hoofd sierlijk bedekken.

 

Prettige feestdagen. En heb je een hoofdsieraad gedragen? Stuur me een foto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *