Als je met een imagoadviseur samenwoont, loop je de kans ook besmet te raken met de liefde voor uitstraling. En dus geschiedde: de bril, als accessoire voor de man… In dit blog laat ik je zien hoe iedere bril jou – ook als man – weer een andere uitstraling geeft. En hoe leuk het is om zeker twee brillen te hebben. Al is het maar dat als een bril het begeeft, je in ieder geval een reservebril hebt.
De eerste bril
2017 was het zover: de eerste bril voor mijn partner. Je eerste bril is best een omschakeling. Allereerst zo’n ding op je neus, een bril vinden die je leuk genoeg vindt, eentje die overal bij past. En dan ook nog die kosten, want brillen zijn niet goedkoop. Maar goed, je hebt hem elke dag op je neus, dus dat verzacht de pijn.
Na een aantal jaren was hij toe aan een nieuwe bril. Dolgraag wilde hij weer naar de opticien die hem zo prettig had geholpen. Helaas, die bleek failliet.
De tweede en derde bril
Toen kwamen we bij Oogwereld in Zaandam terecht, waar hij een mooie bril scoorde. Toch droeg hij deze niet zo vaak; die bril keek gewoonweg niet lekker. Achterafwijsheid, maar de meting was niet in orde en hij had te lang gewacht om er nog wat aan te kunnen doen.
Dus een tijdje later was er een wens voor een nieuwe bril. Hij begon de bril als accessoire voor de man te zien. Nu kwamen we terecht bij Mooie Ogen in Schagen, een te gekke opticien, ook voor mannen. Het werd een replica van een bril uit de jaren 60 van de vorige eeuw (door Oliver Goldsmith zelf weer in de roulatie gebracht). Beetje Onassis, maar dan iets minder streng (de bril rechtsonder)
Eerste bril stuk, tweede bril hersteld
Hij begon wat vaker van bril te wisselen, afhankelijk van zijn outfit van de dag. Hij had er nu drie tenslotte, waarvan eentje dus iets minder draagbaar dan de andere twee. De eerste, uit 2017, begon stuk te gaan, dus zijn we naar Oogwereld in Hoorn getogen. De onprettig dragende bril had hij bij zich.
De bril als accessoire voor de man
Lang verhaal kort: die bril heeft nieuwe glazen gekregen en sindsdien is mijn partner een groot fan van deze opticien in Hoorn. Wij hebben toen geleerd, dat de deskundigheid van de opticien doorslaggevend is voor het succes van de bril. Toen onze vaste contactpersoon bovendien met een bril kwam aandragen waar mijn partner meteen voor viel, komen we hier telkens terug.
Sindsdien heeft hij nog twee brillen, de blauwe Ray Ban linksboven en mijn favoriete merk Theo (die in het midden) aangeschaft en varieert nu naar hartenlust met zijn vijf oogaccessoires. Hij heeft het door: de bril als accessoire voor de man kan net dat beetje meer geven aan je uitstraling. En weet je wat? Die tweede bril die niet lekker keek? Dat is nu zijn favoriete bril (Lucas de Staël)!
Ik vind meerdere brillen toch wel enigszins begrotelijk worden als je ‘veroordeeld’ bent tot multifocale glazen. Dan ben je zo € 1.000,- kwijt voor een complete bril. Ik had ooit een randloze bril van Bellinger waar ik de veren van kon verwisselen. Dat was een leuke hobby, moet ik zeggen. Volgens mij had dat merk destijds ook zo’n soort concept met de frontjes van de bril.
Hartelijk dank voor je reactie, Henny.
Meerdere brillen met multifocale glazen bezitten, is zeker niet goedkoop. Maar
* die brillen zijn in de loop der jaren gekocht. Niet allemaal tegelijk.
* Het wil nog wel eens gebeuren dat er speciale aanbiedingen zijn.
* Het hangt af van de soort glazen die je koopt. Hangt ook weer af van je ogen natuurlijk en je opticien. Sommige opticiens vragen veel meer dan andere.
* We geven in het algemeen veel gemakkelijker geld uit aan een aantal kledingstukken, die uiteindelijk ook veel geld kosten. Soms kun je die kledingstukken laten hangen en sparen voor een mooie bril, die je veel vaker gaat dragen dan alles bij elkaar in je kledinggarderobe.
* Over brillen met voorzetstukjes heb ik eerder geschreven. Een van de links onder het huidige artikel verwijst naar een blog waarin dit genoemd staat. Misschien heb je daar iets aan? Er schijnt ook een NL equivalent te zijn.
Hartelijke groet, Er
Nog enkele opmerkingen die me te binnen schieten.
* Met meerdere brillen bedoel ik al twee stuks. Zoals in mijn artikel al staat: al was het maar dat je een reserve hebt als de andere bril stuk gaat of je deze om wat voor reden dan ook verliest!
* Opticiens geven vaak ook korting als je twee brillen tegelijk koopt. Je kunt onderhandelen, wist je dat? Zeker als je een vaste opticien hebt. Je bent dan wel in een keer meer geld kwijt, maar minder dan als je die twee brillen apart koopt.
* En sommige ketens zoals Oogwereld stunten daar in ieder geval één keer per jaar mee.