Feestkleding in december

Met de feestdagen wil je graag uitpakken qua kleding, toch? Hier wat tips om het je wat gemakkelijker te maken. Voor mannen en vrouwen. Onderaan vind je nog wat oudere artikelen over feestkleding in december.

Kerstborrel op het werk, kleding voor vrouwen

Wat moet je nu weer aantrekken voor de jaarlijkse kerstborrel op kantoor. Je wilt niet te simpel gekleed gaan, want het is een feestje tenslotte. Maar ja, je hebt geen tijd om nog naar huis te gaan en je uitgebreid te verkleden. Een pailletten top is dé uitkomst. Maar ook een lurex truitje doet het goed of een glimbloes die meestal synthetisch is. Het aardige van deze kledingstukken is dat ze niet kreuken. Makkelijk om mee te nemen en zo aangetrokken. Je gaat in je gewone kantoorkloffie naar het werk. Een simpele pantalon of rok met de bloes die je die dag draagt. En vlak voor de borrel trek je je feesttopje uit je tas en voilà, daar staat in een handomdraai een feestelijke verschijning. Je tovert nog een gouden ketting tevoorschijn en haalt je dansschoenen uit je kantoorkast. Klaar om te gaan borrelen met je collega’s.

Feestkleding in december. Klaar om te borrelen met collega’s. Fotografie: Lenny Moeskops

De vrouwen en hun feestkleding

Hoe ga jij je kerstdagen spenderen? Met familie, je vrienden? Ga je lekker uit eten, ga je naar een feestje of blijf je thuis? Hoe dan ook, dit is hét moment om je feestelijk te kleden. Ga je dan glamoureus of voor gemak?

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden

Verwacht niet dat een feestlook comfortabel is. Draag je die strakke jurk houd dan je buik in, kies je voor die hoge schoenen accepteer dan dat ze niet zo lekker zitten als je sneakers. Maar hé, de complimenten zijn niet voor de poes!

Gemak in feestkleding

Als je ouder wordt, ga je waarschijnlijk meer letten op gemak. Al was het maar omdat de voeten of de knieën niet meer van die beeldige schoenen aankunnen. Maar gemak betekent niet dat je niet glamoureus kunt zijn. Dus: Je neemt die hoge hakken gewoon mee in een tasje en trekt ze ter plekke aan. Je beweegt niet te veel. Blijf vooral lekker zitten en laat lekker bedienen.

Die strakke rok, daar draag je een wat wijdere blouse over of een jasje om het ouderdomsbuikje te verhullen. Of trek shapewear aan.

Ga je voor een wat blotere variant, dan bedek je je armen met een stola. Maar ook een geklede jurk met stola heeft al wat feestelijks, vind je niet?

Ook bij een niet zo blote feestjurk staat een stola al snel feestelijk. Fotografie: Lenny Moeskops

Donkere kleuren kleden altijd af, glim trekt de aandacht. Dus als je voor de glim gaat en die kans is groot met de feestdagen, zorg dan dat het glim op de plekken zit waar je de aandacht naar toe wilt trekken.

De mannen en hun feestkleding

Ik zeg het regelmatig: doe een beetje je best tijdens de feestdagen. Laat die spijkerbroek thuis. Nee, ook niet een net jasje op een spijkerbroek. Het blijven jeans, saai, niet feestelijk. Kom op!

Het is niet zo ingewikkeld. Een mooi pak is al vaak prima, evenals het dragen van een goede pantalon met een net overhemd is perfect. Houd je het liever wat informeler, kies dan voor een pantalon met een mooie trui of een shirt met een leuk vest. Zo zie je er toch netjes en verzorgd uit, maar ben je zeker niet overdressed.

Extra tip voor je feestkleding: Heb je een buikje? Je kunt je buikje bedekken met een gilet. Vooral een wat dikkere stof doet wonderen.

Laat je verder inspireren door dit artikel over mannen en hun feestkleding.

Lees ook

Kledingcodes tijdens de feestdagen

Speciaal voor vrouwen

Je hoofd sierlijk bedekken

Speciaal voor de mannen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *